Friday, July 31, 2009

saya yg sgt depress...

Aku ada masalah skit dgn family aku.. masalah besar gak ah... aku pon dh start tawar hati dgn diaorg dh... ahhhh... igt musuh je cakap blakang... rupanya keluarga pon macam tu gak... kesimpulannya, aku sgt tertekan dgn keadaan yg dah start tukar jadi gampang...

Aku xde tempat mengadu... aku sumpah sgt tertekan... tiada kawan... tiada org tenangkan... tapi tanpa aku sedari org yg aku igt akan membelakangkan aku, rupanya org yg paling ambil berat dan kisah tentang keadaan aku... bukan tu je... skit sebanyak aku ble dapat rasakan part loving2 dia utk aku...seriously, hati yg sakit terubat sedikit ah.. (sumpah ayat gua gedik) .. klu nak ikutkan kiteorg ni masih lagi dalam krisis dan mogok tidak mahu bercakap... tapi dek sebab masalah dunia aku, dia mengalah dan terus menghulurkan bantuan... Alhamdulillah, akhirnya dia tunjukkan juga syg dia pada aku... mungkin bg org lain terlalu sikit tapi bg aku tu dh cukup memadai dan sangat bermakna... untuk org yg keras hati macam dia, perbuatan yg telah dilakukan itu sgt lah menggoda jiwa dan amat x disangka2... skang hati aku sudah senang dan relaks2 santai... (serious entry gua gedik beluncas kali ni...)

Sunday, July 26, 2009

Agak makan dalam...

video

Teruskanlah by Agnes Monica..

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah..
Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah... teruskan lah..


HHmmmmm.... lagu ni agak buat aku terasa plak... cam perli aku gitu... pelik kan?.. kadang2 kau dah cakap banyak benda... dah luahkan semua perkara... tapi benda yg sama dan masalah yg sama tetap timbul... sbb apa yg kau katakan dan luahkan selama ni cuma mcm angin lalu sepoi2 bahase je.. x mendatangkan sebarang impak... by the end of the day, kau juga yg akan terhegeh2 mintak maap walaupon sah2 bukan salah kau.. suma gara2 kau xnak panjangkan pergaduhan dan x sanggup utk x mendengar suara org yg kau sayang tu... biar kau je yg pendam ape yg kau rasa janji org yg kau syg tu bahagia dengan cara dia... soalan aku senang jer... Sampai bila??... Sampai bila kau kena terima je ape yg org buat kat kau??.. Atau.... Atau kita mmg dah ditakdirkan untuk terima je nasib mcm ni??...


^neway, agnes monica cun siot dalam video clip ni... comel yg teramat.... goblog betul mamat yg buat dia camtu....errmmm aku tau video ni cuma lakonan, tapi aku tetap nak carut gak.... hahahahaha... suka ati aku ah... apa adehal...


Saturday, July 25, 2009

Kehidupan yang Pelik...


Dalam hidup ni ada macam2 kaler yang indah.. ada merah.. biru.. hijau.. kuning.. purple.. cekelat.. biru laut.. hijau pujuk pisang.. tapi yg peliknya nape kite nak bayangi hidup kite dgn kaler gelap lagi malap??

Orang punya lah ramai kat dunia ni.. ada melayu.. india... cina... mat saleh.. bangla.. negro.. arab.. hindustan.. ahhhh semua bangsa ada... tapi nape kite tetap rase sunyi dan kesepian??..

Ada banyak pilihan lain dan banyak cara utk kite betulkan kesilapan lampau.. tapi kenape kite harus fokus kat kesilapan lalu dan tak putus2 menyesal tentang tindakan dan pilihan yang kite dah buat??..

Setelah segala perubahan dan pengorbanan yang kite dah lakukan.. kesakitan dan keperitan yang kite lalui demi perubahan tersebut.. nape x pernah dihiraukan dan diagungkan??..

Teknologi sudah semakin canggih.. Satelit pon dah ade sendiri.. telepon makin kecik dan makin bergaya.. Jauh2 pon boleh bertemu muka.. nenek kat kampung pon ble terkinja2 depan pc tgk cucu kat obesea.. tapi nape susah sangat kite nak call org yg tersayang sedangkan jarakberjalan dari kete ke opis tu ble saje kite call seminit dua.. sambil2 berak tu ble saje msg kasih mesra.. tgh tunggu makanan tibe ble saje hantar gambo pengubat duka.. tapi nape x dibuat juga??..

Klu tgh mamai camne pon.. klu terlihat momok kite sure tersentap juga... klu tgh main bola, coach bagi signal, kite sure nampak punya... klu keta baru, calar sekecik kuman pon kite akan dapat detact... TAPI... nape bila awek korang sedih.. kesunyian.. perlukan korang.. terguris dengan kate2 korang.. haram sikit pon korang x sedar dan x endahkan??..


Pelik kan??.. hidup ini ada banyak kaler tapi kite selalu pilih yang salah... boleh saje diperbetulkan tapi kite selalu elak... dengan harapan yang kaler itu akan berubah jadi cerah dan meriah suatu hari nanti.. damnnnn...

Thursday, July 23, 2009

Kisah mengumpul duit..


Aku x berapa nak sure ah ape perasaan aku bila org tu cakap nk buat OT.. bukan masalh buat OT.. but the fact that dia buat OT tu x berkaitan dgn aku... xtau nape ada satu perasaan x selesa dalam diri yg mcm meronta2 nak sedih.. mungkin sbb jawapan yg dia berikan tu bukan jawapan yg aku harapkan kot..

lelaki ni suatu mahkluk yg pelik kan?.. bila nak curang pandai diaorang ni menipu... tapi bila nak amik hati kita susah sgt nak buat pembohongan yg ble buat hati kita gembira.. alaaa sekali sekala buat statement yg sedap didengar ape salahnya... hhmmmm.... nape xleh dia buat cerita yg dia buat OT sbb nak kumpul duit nak kawen dgn aku??... sengallll.. ishhhh nape lah hati aku ni meronta2 nak kawen.. sebelum ni xde lah sekronik ni... ni mesti gara2 banyak sangat pegi kenduri kawen org... aahhhhhh benci..

Sunday, July 19, 2009

Agak2 kat mana silapnya?

Kengkadang aku kompius gak.. apa aku buat selama ni x pernahnya cukup... berubah mcm mana pon still x cukup baik... bkn awal2 lg aku dah bagitau ke aku bukan Barbie.. even Barbie pon x perfect wei... Barbie tu keras nak mampos.. muka plastik xde feeling... aku ni kira dah cukup cun dah ni..

Seriously aku x boleh nak jadi perfect or jadi exactly yang korang nak..aku tetap aku.. selama ni pon aku x pernah komen or komplen ape2 pasal kekurangan korang... so nape korang suka sgt attack aku?.. Korang jln kengkang pon aku xde nak perli.. korang bau cam longkang dan gampang pon aku xde nak kasi prezen deodorant.. tapi nape korang sentiasa nak meng-question-kan segala kekurangan dan ketidaksempurnaan aku?..

cikgu sekolah agama aku kate, tuhan marah tau kau hakimi org lain.. lagi2 sebab kekurangan dia...dosa... x takut api neraka ke?.. korang guris hati aku dengan segala caci korang igt aku ni xde perasaan ke?.. korang igt aku senyum2 selama ni aku hepi ke?.. korang sedar x dalam hati ni aku dok nangis dengan segala caci maki perli yg korang lemparkan kat aku?.. korang sedar x aku bukan x cuba utk berubah.. dan aku tgh usaha sebaik mungkin utk berubah... sabar boleh x????
KLCC pon amik masa wei utk dibina... sabar lah sikit... bukan aku x usaha untuk melangsingkan lagi badan ku yang ala2 beyonce ni...sabar lah... klu aku ble sabar dgn segala umpat caci cela perli kutuk korang tu,xkan korang xleh sabar sikit... x pon cubalah terima aku ni seadanya.. x cukup baik lagi ke?.. mana korang nak cari org mcm aku ni kat luar sana??..

Neway, klu aku jauh lagi cun... korang igt aku nak ke kat korang??... haa??.. korang igt aku nak ke kawan dengan korang lagi??... Haa??... so tolong ah bersyukur aku ni still sudi terima korang yang x reti bersyukur ni.. wei cukup baik tau tuhan nak anugerahkan aku pada korang so that korang dapat gak merasa dapat org mcm aku ni untuk menceriakan hidup korang tu..

..And... boleh x kiranya.. satu minit je dari 24jam yg ada dalam hari korang tu, korang kesian kat aku??.. tolonglah.. tolonglah ingat yg aku juga manusia mcm korang dan aku ada perasaan...
dan aku juga boleh nangis bila korang treat aku macam sampah just because aku x seperti yang korang idamkan.. aku cuba.. bukan x cuba utk berubah... so pls.. kesiani lah aku... seminit je pon jadi lah... atleast dlm sehari tu seminit aku dapat merasa jadi manusia dan bukan macam sampah..

Saturday, July 18, 2009

Sengal Ubi menyerang kembali


.."Don’t let someone become a priority in yr life when u are just an option in theirs"..


Cakap mmg senang… tapi nak buat susah.. sbb dalam hati dah tertanam yang ”MUNGKIN satu hari nanti dia akan berubah... MUNGKIN dia akan sayang aku dan jadikan aku sebahagian hidup dia yang jauh lagi penting daripada segalanya.. ”.... tapi kenapa kita x pernah terfikir yang kemungkinan besar ”MUNGKIN dia memang xkan berubah dan dia sebenarnya MUNGKIN x sayang kita sebanyak kita sayang dia”... tapi hati ni terlalu kompleks dan selalu menidakkan benda yang negatif.. seboleh2 nak juga percaya yang dia akan berubah... sengal ubi betul...

Hari yg telah membangkitkan Perasaan yg x berapa nak indah


..I dont know where I stand with u & I dont know what I Mean to u…

All I know is every time I think of u, all I wanna do is be with u..


Aku rasa quotes atas tu dah menggambarkan kot ape aku rasa skang ni… x berape nak merdu sangat lah perasaan ni.. Perasaan yang agak bersosial diantara sedih, kecewa, terluka dan segalanya ahh.. Agak biadap juga perasaan ni.. macam ada petrol dalam perut... nak dibiarkan.. sakit... nak dikeluarkan melalui mulut pon azab ble tahan gak..


Agak2 dia perasan x yang dia sebenarnya sakitkan aku dalam diam?... xkan aku nak pakai speaker masjid plak bgtau baru dia nampak dan paham apa aku rasa bila dia ambil mudah je bila dengan aku... nak aku nangis guling2 dulu ke baru nak terbukak hati dia tu?.. Balik2 bagitau aku yang aku kena paham dengan minat dia yang agak dalam terhadap sukan yang berkaitan dengan bebola.. aku ni xde lah bebal mana... paham lah jugak... tapi kalau dah masa terluang yang dia ada tu suma dia peruntukkan untuk sukan, then apa guna aku ni dalam hidup dia? .. Owwww lupa... aku ni sekadar teman berborak bila hari hujan dan bila kengkawan sepermainan dia xde.. Laaa camne lah aku boleh lupa isi penting ni... Hahahaha.. (Amacam?.. sarcastik x gelak aku?)..

Wednesday, July 15, 2009

Permulaan yang tak banyak kaler



Kenapa masa ex aku ajak kawen dulu aku hentak2 kaki xnak kawen tp skang bila aku dh bersedia nak kawen, partner aku plak xnak kawen... Adakah wajar untuk aku salahkan diri sendiri?.. Adakah aku "Harus" atau "Makruh" untuk terpikir nak balik semula pada ex aku yang sah2 aku dah xde perasaan langsung tu??... but then sanggup ke aku nak hidup dengan orang yang aku x sayang semata2 nak rasa kawen tu camne.. ceehh!!!.. baik xyah.. xnak aku hidup dalam kepompong tu lagi.. aku lagi suka mcm skang.. aku ada masa utk semua... utk diri sendiri.. untuk kawan2.. untuk family.. untuk haiwan peliharaan bapak aku (since hamster aku suma commit suicide).. and ada masa nak jengah2 blog kat sini.. ahhhh... aku sangat bersyukur...