Wednesday, December 30, 2009

Kitaran hidup yg pening..


Sang Mantan- Nidji

Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar

Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar

Reff:
Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Mana janji manismu
Setia sampai aku mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri


Mana janji janjimu


Aku rasa lirik lagu nih amat menyentuh jiwa.. buat aku duduk diam seketika menikmati pemandangan alam dalam kesamaran sambil membiaskan memori cinta lama di segenap alam yg suram dan kelam tatkala diri diselimuti perasaan keliru yg bercelaru di persimpangan cahaya gemersik yg masih tidak bertitik..

kalau aku sudah buat pilihan yg betul then kenapa hati aku masih tidak damai dan jiwa masih tidak permai?..

Saturday, December 19, 2009

kenduri kawen yg sengal..



Zaman skang nih majlis kawen makin merepek keperek betul…

Zaman dulu org berbangga jika ramai tetamu yg hadir ke majlis.. sumbangan dari org ramai x begitu diharapkan tapi doa kebahagiaan dan kemakmuran rumahtangga yg ditunggu… mak bapak pengantin muka berseri menunggu tetamu… bergambar sakan atas pelamin masa anak ditepung tawar… nak cari mak bapak pengantin bukan main payah sebab melayan tetamu diseluruh pelosok khemah..

Tapi tadi… segalanya berbeza.. tetamu yg hadir tidak diendah.. kena salam kaut baru ble dapat telur pindang or cekelat 20 sen or kerepek lemau.. x salam kaut x dapat… nampak lah ciri-ciri ke-mengharap-kan sangat duit sumbangan tetamu… amik gambo dgn anak kat pelamin pon xmau coz xnak terlepas salaman berisi dari tetamu… mak bapak pengantin melepek depan kerepek lemau tak berganjak… makanan untuk tetamu cukup atau tak sudah tidak penting… janji salam kaut disambut… doa dari tetamu yg hadir suma belakang kira janji poket penuh…

Namun yg sama Cuma satu… bak kata kupu-kupu biasa, lagu kawen x berubah… DJ bangang yg dijemput pun membebel ntah ape jadah seperti perkahwinan zaman dulu-dulu juga…. Lagu saloma diulang sesedap rasa mengikut kepala DJ… sumpah haram bosan… kadang2 certain tradisi tuh patut dikekalkan… org kita nih selalu memodenkan benda yg merepek dan kekalkan tradisi yg kuno… sengal ubi wan Kenobi betul…

Sunday, November 15, 2009

kenapa selalu cinta bukan berpihak pd kita?


jawapannya mudah.. x semua org layak untuk bercinta... or perhaps org lain sahaja yg layak tapi bukan aku..

aku rasa dalam perhubungan, cinta telah sedikit sebanyak buta kan hati kita sampaikan kita mampu memaksa hati untuk bersabar walaupun kata-kata yg diluahkan itu sangat menguris jiwa.. ini semua karena cinta... salah cinta..

satu saja penyelesaiannya... take a step back.. mengundur selangkah kebelakang untuk berfikir dan melihat perhubungan itu dari perspektif lain sama ada inikah hubungan cinta yg kita layak terima setelah kita berhempas pulas untuk jadik yg terbaik..

tak pelik ker?.. setia.. ikut segala kemahuan... terima segala herdik dan perli.. ditinggalkan sepi sesuka hati.. pendengar yg baik.. pelawak yg hebat.. sentiasa mendahulukannya.. sentiasa menunjukkan wajah riang sedangkan hati merintih dgn perbuatannya.. sanggup menerima pembahagian masa untuk bersama yg tidak adil diantara rakan-rakannya, bola, keluarga dan secebis cuma masa untuk bersama.. sanggup korbankan waktu cerekarama hanya untuk berbual ditelefon bersama.. sanggup korbankan wang yg telah dikumpul untuk membeli kasut baru untuk membelikan si dia hadiah istimewa.. sanggup korbankan perasaan sendiri asalkan si dia bahagia...

tak pelik lagik ker?.. tak pelik ker kenapa sebaik ini pun dikira tak cukup sempurna lagik... adakah bidadari dari syurga sebenarnya yg diidamkan?.. atau aku perlu hilang dari pandangannya baru dia nak sedar yg aku nih terbaik untuk dia???.. kita x punyai banyak waktu dalam dunia nih.. esok lusa saper tahu.. aku mahu hatinya sekarang.. bukan ketika aku dipelaminan dengan lelaki lain dan sudah tentu jugak bukan ketika dikuburan kelak.. waktu itu, segalanya sudah jauh terlambat..

sayang... waktu yg ada kini x dihabiskan dengan bersyukur diberi peluang merasa kasih sayang dr org disekeliling...

rugi... kasih sayng yg ikhlas ditolak ketepi tanpa belas..

Sunday, November 1, 2009

Jiwa kecamuk


Aku sangatlah dalam dilema.. masalah diri sendirik pun tak terhandle tapi kena pikirin jugak masalah org lain..

Maybe aku pon patut join kupu-kupu untuk buka syarikat penasihat peribadi.. aku ada banyak jugak lh pengalaman tentang relationship.. maybe tak sebanyak kawan aku si kupu-kupu tapi boleh gk nk handle kes-kes berkaitan dgn perasaan nih..

But then... rugi pun ada jadi penasihat tak bertauliah ni coz kau akan bazirkan masa terluang kau utk dgr masalah org.. bazir air liur bagi pendapat... tapi last-last kau dapat tahu yg kawan kau nih tak ikut pun apa yg kau nasihatkan.. masalah tuh jadi lagik teruk dan akhirnya kau kena dengar balik luahan hati kawan kau yg xde kesudahan tuh.. end up kau yg xde life sebab masa kau habis kat dia semata...

Namun... sebagai kawan yg baik... aku memang xde pilihan..

Aku x sampai hati nk cakap "kan aku dah kate dulu.. tu lah kau.. degil"... aku hanya mampu diam dan cakap.. "xpe.. ramai lagik lelaki lain.. klu kau sunyi kau carik jer aku"... adeiiii... mulut aku nih... gatal sangat... now padan muka.. 24jam dia carik aku... kalau aku dapat mamat tu.. aku cincang sampai lumat.. bangsat betul..

Thursday, October 29, 2009

buta ke?

tipulah kalau dia xtau yg kiter tgh nangis.. kalau dia bf yg baik dia tentu boleh spot tanpa perlu kiter bgtau yg kiter sedih.. coz kalau dia betul-betul syg kiter, dia akan rasa sakit setiap kali dia lukakan hati kite coz kiter ni dah sebahagian dari hidup dia.. too bad.. till now aku still x dapat carik lagi org yg ble sayang aku sepenuh hati till dia x tergamak nak biarkan setitik pun air mata aku jatuh... Kenapa aku selalu ditemukan dengan lelaki yg xde perasaan??.. berape byk kah lagi lelaki-lelaki sebegini yg aku perlu lalui sebelum jumpa "the one" yg mmg telah dijodohkan utk aku??.. hukhuk.. cam soalan exam lah plak...

Friday, October 23, 2009

usha secara bluetooth..


terus terang aku katakan yg aku sedih.. org x nampak sbb aku hanya perlihatkan sifat hepi go lucky aku pada org lain.. aku susah pon org xtau sebab org ingat aku nih jenis mintak aper pon sumer dapat.. padahal aku kena buat keje-keje org lain untuk dapat duit lebih.. keluarga aku takde lah susah pon.. cume aku jer yg susah dapat apa aku nak.. adik beradik yg lain dh xnk pakai barang tuh baru ler aku dapat merasa pakai.. nak harap dapat barang elok first hand tuh memang jarang ler.. kalau dapat tuh maksudnyer dah berzaman aku kumpul duit baru dapat beli sendirik.. kalau jln-jln usually aku cume usha jarak jauh.. ala-ala pakai bluetooth jer.. nak tgk dekat-dekat segan.. duit x cukup so tgk kat cermin jer lah.. lain lah adik beradik aku yg lain.. mintak aper suma dapat.. aku cuma tumpang gembira jer bila diaorg dapat.. coz nak harap diri sendiri dapat ntah biler... padahal aku sorg jer anak perempuan.. yg lain sumer laki.. balik-balik aku jer yg kene mengalah.. depan mereka mmg lah aku senyum and cakap x kisah... tapi bila masuk bilik jer airmata non stop menitik.. aku selalu akan pujuk diri sendiri dan kemudian tertidur kepenatan.. xpelah... atleast aku dah save dah pic barang yg aku idam-idam kan sangat tu.. aku rasa lagi 7 bulan macamtuh aku dah mampu beli sendiri.. kalau x dapat beli pon atleast aku dah ada pic dia dah... jadilah untuk buat kenang-kenangan..



dan dalam diam.... aku menangis lagi...

Thursday, October 15, 2009

percubaan lelaki...


lelaki akan cuba buat kiter bahagia.. dia hepi bila kiter hepi... dia akan rasa sgt berguna kalau dia dapat buat org yg dia syg hepi... dia akan rasa sangat hebat kalau dapat buat orang yg dia sayang tersenyum bahagia..

tapi mereka ni semua sedar tak yg kiter ni manusia biasa macam mereka juga yg ada hati dan perasaan dan juga ada ups and down nyer??.. kadang2 kiter akan rasa sedih juga.. and bila kiter sedih je mula lah mereka ni buat muka dan menjauhkan diri.. rasa down kononnya sebab tak boleh buat org yg dia sayang ni bahagia.. end up kiter plak yg kena pujuk diaorg.. macam haram.. dan2 jer terus berubah situasi..

sedar tak mereka yg kengkadang tu mereka lah punya kiter sedih??.. kalau diaorg mampu buat kiter hepi xde maknanya kiter nak sedih... ni dia dah marah2 kiter.. herdik kiter.. abaikan kiter... then bila kiter sedih diaorg marah kiter balik.. kata yg kiter ni susah untuk dibahagiakan lah.. kiter ni gedik lah.. kiter ni manja sgt lah.. benda kecik pon nak sedih lah... abis tu xkan kau nk aku terkinja2 seronok tengok kau abaikan aku dengan benda lain.. xkan kau nak aku buat kad untuk ucapkan terima kasih sebab xde disisi aku bila aku memerlukan kau sangat2 pulak.. cuba letakkan diri korang dikeadaan kami bila korang terfikir untuk layan kami dengan sesuatu cara.. fikir dengan waras yg kalau kiteorang buat apa yg korang pikir nak buat kat kiteorang tu akan buat korang hepi ke sedih... kalau korang xnak kami buat korang macam tu then kami pun xnak korang buat kami macam tu.. ada otak kan?.. so tolong gunakan sebaik mungkin..

Wednesday, October 7, 2009

kaler transparent..

pernah tak korang rasa apa yg korang nak sampaikan tu x kesampaian coz korang tau yg orang tu memang x kan dengar pon or mereka saje buat2 x dengar sbb mungkin apa yg korang nak cakap tu mungkin x penting bagi diaorg.. korang bagai transparent jer.. tapi bila mereka ni toleh kebelakang, mereka mahu kau ada.. kau kena sentiasa ada bila mereka ni memerlukan kau..

kan aku dah kate hidup ni ada banyak kaler.. tapi kenapa kita tetap pilih kaler yg sama... atau mungkinkah kita terlalu berserah pada takdir semata hinggakan kita lemahkan diri kita dari memilih kaler yg lebih ceria.. atau... adakah kita takut untuk pilih kaler ceria since kita tak tahu apa kaler itu akan buat pada diri kita??..

Tuesday, October 6, 2009

pelik tapi benar..

pelik kan?.. kadang2 kita lagi suka bertekak dengan org yg kita sayang... dan itu yang kita akan selalu terkenang bila orang yang kita sayang tu jauh dari kita.. kengkadang tu boleh tersenyum sendirik bila igt.. gaduh pasal benda bodoh je padahal tu..

Sunday, September 27, 2009

love is the slowest form of suicide..


percaya atau tidak itu terpulang pada diri masing-masing... tapi bagi aku, ini adalah kenyataannya.. terlalu mengharap pada perubahan.. terlalu mengharap pada penerimaan.. last-last kiter yg makan hati..

tak kira berapa banyak pon kiter nak sedapkan ati by saying "things will change".. "he/she loves me but just dont know how to show it".. "maybe it's my fault that i deserved this shits".. kat dalam-dalam lubuk hati sure terdetik "betul ke tindakan aku ni?".. "susah sangat ke nak treat aku baik-baik?".. "dia ni sebenarnya nak balas balik ke apa EX dia dah buat kat dia dulu kat aku?".. so sikit demi sedikit segala persoalan yang terbuku ni lah yang akan "bunuh" kiter secara perlahan-lahan.. bibir boleh melakarkan senyuman tapi luka dihati hanya kiter yg tahu..

Wednesday, September 23, 2009

Kisah raya ku yg penuh kesunyian..


raya tahun ni x ubah macam tahun-tahun sudah.. sunyi.. kosong.. bosan.. tapi tahun ni jauh lebih teruk dari dulu sebab aku jauh terkapai-kapai dari biasa.. tak tahu mana silapnya.. walau dikelilingi orang ramai yang berduyun-duyun pon aku tetap ble rasa sunyi kosong dan lohong.. memori silam mula bermain dikotak fikiran macam filem tanpa suara.. kimak betul.. dah macam orang gila dah aku jadinya.. termenung dikala orang lain bersuka ria bergelak ketawa.. bermuram kencana ketika kazen mazen main mercun beria-ria... harap-harap tahun depan tak sekosong ini.. harap-harap tahun depan hati mula terisi..

Monday, September 14, 2009

Apabila housemate sendiri buat dajal..



Cilakak.. lama giler gue ngak tulis ini blog.. tau2 aku dah ada 2 follower.. ntah ye ntah tidak diaorang ni bace ape haram gue tulisin ni.. sebab gue pon x bace ape gue tulis.. wakakakaka..

Okays skang mari serious semula...

Gua sebenarnye x berape nak faham concept tikam blakang ni.. kalau ada beran tikam depan lah beb... macam lakhanat jer perangai backstabber gue ni.. Nirrojim betul mereka sehingga tergamak tikam gua yang memang sah2 rapat dengan diaorang.. kimak.. klu gua tau perangai sekor2 macam ni dah lama gua tikam dalam2 masa diaorg tido.. manusia durjana macam diaorang ni memang harus dilupuskan.. gua xde pon nak kacau diaorang tapi nape diaorang suka sgt kacau gua.. kang gua kasi balas yang terbaik dari ladang kang tak tertanggung derita kang... bukan susah pon nak balas.. gua suruh jer skandal gua settle kan.. just one phone call away ma.. gua ni kira berhati mulia gak ah sebab diamkan diri ni.. kang gua bukak cite aib lu orang barutau.. but then gua tak sehina diaorang so gua xnak jadi lakhanat cam diaorang2 ni.. so baik gua terminate kawan2 macam diaorang dari hidup gua.. gua tak rugi sesen pon xde kawan lakhanat cam diaorang ni... infact diaorang ni cuma liabiliti je pada gua... buat turun kasta undian sms gua je.. neway.. aku pon xtau nape aku ber-lu.. gua.. ni... wakakakaka... banyak minum neskepe kot...

Tuesday, August 25, 2009

Chooobaaannnn..


aku ni dah naik muak dgn org sekeliling yg cuba patahkan semangat aku and cuba pisahkan aku dgn dia... balik2 cuba nak tunjukkan yg aku ni x cukup baik and x cukup perfect.. eleh budget korang tu perfect sgt... look, if u x want me to join in ur crowd and whatsoever.. just be it.. i dont giv a shit anymore.. i know im better than u guys thought i am.. come on, he's not that great either so pls dont treat as if i dont deserved him due to my physical appearance.. im beautiful the way i am now... and i feel much alive this way rather than b4.. if u dont like me then buzzed off u mother f*****.. get a live.. or atleast pick up another hobby other than making my life miserable to entertain your sorry soul.. dammit..

Sunday, August 16, 2009

Jeritttttttttttt!!!!!!!!...



Pernah x korang rase nak jerit jer bila teringat kisah lama or maybe teringat kisah silam a.k.a lampau kekasih korang dan ex mereka sebelum ni???.. Rase mcm keretek pon ada.. itu ah yg aku rase skg ni... mcm nak jerit2 and tarik2 rambut pon ade... hhmmmm... kenape mulut senang nak lafazkan yg aku x kisah dgn sejarah si dia tapi hakikatnya aku still gagal nak kikis.. tepis and smasshhh kenyataan tu??... hati ni bentak2 nak juga kecik and luka... seeeee.... ada banyak kaler dalam dunia ni tp nape aku bersungguh nak teruskan hidup dalam kaler yg berbalam2... dan nape hati ni susah nak lupakan pasal masa silam dia??... bukankah itu sudah lama berlaku??... bukankah skang ni aku sorg je dalam hati dia?????.. Isshhh hati... jgn lah kecik hati x berasas... hhuuhhhh hhhmmmmm....

Wednesday, August 12, 2009

Hari ni aku pilih kaler merah...

Yup.. sgt benar.. kengkadang aku pon x sure lelaki ni paham ke x maksud tersirat dan tanggungjawab disebalik perkataan tu.. jangan sekadar tau cakap tp x menghayati.. and bila agaknya dia nak sedar yg ape dia buat tadi benar2 buat aku kecik hati?.. i mean susah sgt ke nak atleast msg bgtau yg dia ok??.. hallo, there is no such thing as bz when u r in a rship wit the one u love coz somehow kau akn cari ruang kosong yg ade kt hidup kau tu untuk atleast msg or call aku.. eleh.. bukan susah sgt.. nombor aku dgn kau bukan jauh beza.. sia2 kau belikan aku nombor ni and siap bayarkan bill kalau kau xnak call or msg aku.. tolong jgn kemut and kedekut.. kau call or msg aku free jer.. xde kena ape2 bayaran.. so xde alasan kau xnak msg or call aku... Tau x satu hari ni aku jadi x tentu hala tunggu kau msg aku?.. tau x aku penat tenung telefon aku dgn harapan kalau tenung lama sikit mungkin kau akan msg aku.. damnn.. nape lah kau ni sgt x consistent... kejap kau sweet... kejap kau dingin... jgn tukar2 mcm sesumpah ble x?.. pening aku nak adapt.. patutnya aku yg sentiasa ada mood swing.. ni dh terbalik plak.. by the way td dia call tapi aku tgk je tepon tu.. tibe2 tgn rasa berat je nak angkat... igt nak guna kuasa otak ala2 X-men jer angkat phone tu tp x habis berguru plak so phone tu akhirnya senyap sendiri.. aahhhh.. kalau penting or sunyi kang dia cari lah aku balik tu...

Thursday, August 6, 2009

Apa korg buat kalau...

Aku agak sad sebenarnya.. aku dapat tau benda yg aku x sepatutnya tau... agak mengguris perasaan.. sbb dia x pernah buat mcm tu kat aku tp pernah buat mcm tu dgn ex dia... babi kimak anjing betul... actually memula aku x perasan... but bila aku perati betul2 page tu baru aku sedar... damn... rupa2nya ex dia jauh lebih bermakna pada dia dari aku... dia ada gak buat benda yg sama haritu kat aku... tp sekali jer... tp itu pon setelah dipaksa... tu pon dia agak berkire dgn aku.. and words yg dia tulis kat aku x se-sweet dia tulis kat page ex dia... ahhhhh.... kenapa dan sejak bila aku jadi paranoid sgt ni????.... dammit.. sejak bila girl yg dilabel keras hati.. xde perasaan.. bitch.. lazer.. sarcastic.. berubah menjadi girl yg lembik dan mudah tersentuh dengan benda kecik yg sumpah bodoh tahap bangsat ni????????... aku dah jatuh cinta sgt2 ke???... tak mungkin... but then.. bukan itu je ke reason yg paling masuk akal???... Hmmmmm... anggap je lah aku dipengaruhi ubat2-tan berlesen sah.. damnnnnnnn.... Do i really have to cry for u??...

Friday, July 31, 2009

saya yg sgt depress...

Aku ada masalah skit dgn family aku.. masalah besar gak ah... aku pon dh start tawar hati dgn diaorg dh... ahhhh... igt musuh je cakap blakang... rupanya keluarga pon macam tu gak... kesimpulannya, aku sgt tertekan dgn keadaan yg dah start tukar jadi gampang...

Aku xde tempat mengadu... aku sumpah sgt tertekan... tiada kawan... tiada org tenangkan... tapi tanpa aku sedari org yg aku igt akan membelakangkan aku, rupanya org yg paling ambil berat dan kisah tentang keadaan aku... bukan tu je... skit sebanyak aku ble dapat rasakan part loving2 dia utk aku...seriously, hati yg sakit terubat sedikit ah.. (sumpah ayat gua gedik) .. klu nak ikutkan kiteorg ni masih lagi dalam krisis dan mogok tidak mahu bercakap... tapi dek sebab masalah dunia aku, dia mengalah dan terus menghulurkan bantuan... Alhamdulillah, akhirnya dia tunjukkan juga syg dia pada aku... mungkin bg org lain terlalu sikit tapi bg aku tu dh cukup memadai dan sangat bermakna... untuk org yg keras hati macam dia, perbuatan yg telah dilakukan itu sgt lah menggoda jiwa dan amat x disangka2... skang hati aku sudah senang dan relaks2 santai... (serious entry gua gedik beluncas kali ni...)

Sunday, July 26, 2009

Agak makan dalam...

video

Teruskanlah by Agnes Monica..

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah..
Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah... teruskan lah..


HHmmmmm.... lagu ni agak buat aku terasa plak... cam perli aku gitu... pelik kan?.. kadang2 kau dah cakap banyak benda... dah luahkan semua perkara... tapi benda yg sama dan masalah yg sama tetap timbul... sbb apa yg kau katakan dan luahkan selama ni cuma mcm angin lalu sepoi2 bahase je.. x mendatangkan sebarang impak... by the end of the day, kau juga yg akan terhegeh2 mintak maap walaupon sah2 bukan salah kau.. suma gara2 kau xnak panjangkan pergaduhan dan x sanggup utk x mendengar suara org yg kau sayang tu... biar kau je yg pendam ape yg kau rasa janji org yg kau syg tu bahagia dengan cara dia... soalan aku senang jer... Sampai bila??... Sampai bila kau kena terima je ape yg org buat kat kau??.. Atau.... Atau kita mmg dah ditakdirkan untuk terima je nasib mcm ni??...


^neway, agnes monica cun siot dalam video clip ni... comel yg teramat.... goblog betul mamat yg buat dia camtu....errmmm aku tau video ni cuma lakonan, tapi aku tetap nak carut gak.... hahahahaha... suka ati aku ah... apa adehal...


Saturday, July 25, 2009

Kehidupan yang Pelik...


Dalam hidup ni ada macam2 kaler yang indah.. ada merah.. biru.. hijau.. kuning.. purple.. cekelat.. biru laut.. hijau pujuk pisang.. tapi yg peliknya nape kite nak bayangi hidup kite dgn kaler gelap lagi malap??

Orang punya lah ramai kat dunia ni.. ada melayu.. india... cina... mat saleh.. bangla.. negro.. arab.. hindustan.. ahhhh semua bangsa ada... tapi nape kite tetap rase sunyi dan kesepian??..

Ada banyak pilihan lain dan banyak cara utk kite betulkan kesilapan lampau.. tapi kenape kite harus fokus kat kesilapan lalu dan tak putus2 menyesal tentang tindakan dan pilihan yang kite dah buat??..

Setelah segala perubahan dan pengorbanan yang kite dah lakukan.. kesakitan dan keperitan yang kite lalui demi perubahan tersebut.. nape x pernah dihiraukan dan diagungkan??..

Teknologi sudah semakin canggih.. Satelit pon dah ade sendiri.. telepon makin kecik dan makin bergaya.. Jauh2 pon boleh bertemu muka.. nenek kat kampung pon ble terkinja2 depan pc tgk cucu kat obesea.. tapi nape susah sangat kite nak call org yg tersayang sedangkan jarakberjalan dari kete ke opis tu ble saje kite call seminit dua.. sambil2 berak tu ble saje msg kasih mesra.. tgh tunggu makanan tibe ble saje hantar gambo pengubat duka.. tapi nape x dibuat juga??..

Klu tgh mamai camne pon.. klu terlihat momok kite sure tersentap juga... klu tgh main bola, coach bagi signal, kite sure nampak punya... klu keta baru, calar sekecik kuman pon kite akan dapat detact... TAPI... nape bila awek korang sedih.. kesunyian.. perlukan korang.. terguris dengan kate2 korang.. haram sikit pon korang x sedar dan x endahkan??..


Pelik kan??.. hidup ini ada banyak kaler tapi kite selalu pilih yang salah... boleh saje diperbetulkan tapi kite selalu elak... dengan harapan yang kaler itu akan berubah jadi cerah dan meriah suatu hari nanti.. damnnnn...

Thursday, July 23, 2009

Kisah mengumpul duit..


Aku x berapa nak sure ah ape perasaan aku bila org tu cakap nk buat OT.. bukan masalh buat OT.. but the fact that dia buat OT tu x berkaitan dgn aku... xtau nape ada satu perasaan x selesa dalam diri yg mcm meronta2 nak sedih.. mungkin sbb jawapan yg dia berikan tu bukan jawapan yg aku harapkan kot..

lelaki ni suatu mahkluk yg pelik kan?.. bila nak curang pandai diaorang ni menipu... tapi bila nak amik hati kita susah sgt nak buat pembohongan yg ble buat hati kita gembira.. alaaa sekali sekala buat statement yg sedap didengar ape salahnya... hhmmmm.... nape xleh dia buat cerita yg dia buat OT sbb nak kumpul duit nak kawen dgn aku??... sengallll.. ishhhh nape lah hati aku ni meronta2 nak kawen.. sebelum ni xde lah sekronik ni... ni mesti gara2 banyak sangat pegi kenduri kawen org... aahhhhhh benci..

Sunday, July 19, 2009

Agak2 kat mana silapnya?

Kengkadang aku kompius gak.. apa aku buat selama ni x pernahnya cukup... berubah mcm mana pon still x cukup baik... bkn awal2 lg aku dah bagitau ke aku bukan Barbie.. even Barbie pon x perfect wei... Barbie tu keras nak mampos.. muka plastik xde feeling... aku ni kira dah cukup cun dah ni..

Seriously aku x boleh nak jadi perfect or jadi exactly yang korang nak..aku tetap aku.. selama ni pon aku x pernah komen or komplen ape2 pasal kekurangan korang... so nape korang suka sgt attack aku?.. Korang jln kengkang pon aku xde nak perli.. korang bau cam longkang dan gampang pon aku xde nak kasi prezen deodorant.. tapi nape korang sentiasa nak meng-question-kan segala kekurangan dan ketidaksempurnaan aku?..

cikgu sekolah agama aku kate, tuhan marah tau kau hakimi org lain.. lagi2 sebab kekurangan dia...dosa... x takut api neraka ke?.. korang guris hati aku dengan segala caci korang igt aku ni xde perasaan ke?.. korang igt aku senyum2 selama ni aku hepi ke?.. korang sedar x dalam hati ni aku dok nangis dengan segala caci maki perli yg korang lemparkan kat aku?.. korang sedar x aku bukan x cuba utk berubah.. dan aku tgh usaha sebaik mungkin utk berubah... sabar boleh x????
KLCC pon amik masa wei utk dibina... sabar lah sikit... bukan aku x usaha untuk melangsingkan lagi badan ku yang ala2 beyonce ni...sabar lah... klu aku ble sabar dgn segala umpat caci cela perli kutuk korang tu,xkan korang xleh sabar sikit... x pon cubalah terima aku ni seadanya.. x cukup baik lagi ke?.. mana korang nak cari org mcm aku ni kat luar sana??..

Neway, klu aku jauh lagi cun... korang igt aku nak ke kat korang??... haa??.. korang igt aku nak ke kawan dengan korang lagi??... Haa??... so tolong ah bersyukur aku ni still sudi terima korang yang x reti bersyukur ni.. wei cukup baik tau tuhan nak anugerahkan aku pada korang so that korang dapat gak merasa dapat org mcm aku ni untuk menceriakan hidup korang tu..

..And... boleh x kiranya.. satu minit je dari 24jam yg ada dalam hari korang tu, korang kesian kat aku??.. tolonglah.. tolonglah ingat yg aku juga manusia mcm korang dan aku ada perasaan...
dan aku juga boleh nangis bila korang treat aku macam sampah just because aku x seperti yang korang idamkan.. aku cuba.. bukan x cuba utk berubah... so pls.. kesiani lah aku... seminit je pon jadi lah... atleast dlm sehari tu seminit aku dapat merasa jadi manusia dan bukan macam sampah..

Saturday, July 18, 2009

Sengal Ubi menyerang kembali


.."Don’t let someone become a priority in yr life when u are just an option in theirs"..


Cakap mmg senang… tapi nak buat susah.. sbb dalam hati dah tertanam yang ”MUNGKIN satu hari nanti dia akan berubah... MUNGKIN dia akan sayang aku dan jadikan aku sebahagian hidup dia yang jauh lagi penting daripada segalanya.. ”.... tapi kenapa kita x pernah terfikir yang kemungkinan besar ”MUNGKIN dia memang xkan berubah dan dia sebenarnya MUNGKIN x sayang kita sebanyak kita sayang dia”... tapi hati ni terlalu kompleks dan selalu menidakkan benda yang negatif.. seboleh2 nak juga percaya yang dia akan berubah... sengal ubi betul...

Hari yg telah membangkitkan Perasaan yg x berapa nak indah


..I dont know where I stand with u & I dont know what I Mean to u…

All I know is every time I think of u, all I wanna do is be with u..


Aku rasa quotes atas tu dah menggambarkan kot ape aku rasa skang ni… x berape nak merdu sangat lah perasaan ni.. Perasaan yang agak bersosial diantara sedih, kecewa, terluka dan segalanya ahh.. Agak biadap juga perasaan ni.. macam ada petrol dalam perut... nak dibiarkan.. sakit... nak dikeluarkan melalui mulut pon azab ble tahan gak..


Agak2 dia perasan x yang dia sebenarnya sakitkan aku dalam diam?... xkan aku nak pakai speaker masjid plak bgtau baru dia nampak dan paham apa aku rasa bila dia ambil mudah je bila dengan aku... nak aku nangis guling2 dulu ke baru nak terbukak hati dia tu?.. Balik2 bagitau aku yang aku kena paham dengan minat dia yang agak dalam terhadap sukan yang berkaitan dengan bebola.. aku ni xde lah bebal mana... paham lah jugak... tapi kalau dah masa terluang yang dia ada tu suma dia peruntukkan untuk sukan, then apa guna aku ni dalam hidup dia? .. Owwww lupa... aku ni sekadar teman berborak bila hari hujan dan bila kengkawan sepermainan dia xde.. Laaa camne lah aku boleh lupa isi penting ni... Hahahaha.. (Amacam?.. sarcastik x gelak aku?)..

Wednesday, July 15, 2009

Permulaan yang tak banyak kaler



Kenapa masa ex aku ajak kawen dulu aku hentak2 kaki xnak kawen tp skang bila aku dh bersedia nak kawen, partner aku plak xnak kawen... Adakah wajar untuk aku salahkan diri sendiri?.. Adakah aku "Harus" atau "Makruh" untuk terpikir nak balik semula pada ex aku yang sah2 aku dah xde perasaan langsung tu??... but then sanggup ke aku nak hidup dengan orang yang aku x sayang semata2 nak rasa kawen tu camne.. ceehh!!!.. baik xyah.. xnak aku hidup dalam kepompong tu lagi.. aku lagi suka mcm skang.. aku ada masa utk semua... utk diri sendiri.. untuk kawan2.. untuk family.. untuk haiwan peliharaan bapak aku (since hamster aku suma commit suicide).. and ada masa nak jengah2 blog kat sini.. ahhhh... aku sangat bersyukur...